Dublajcilar.Com / Türkiyede Dublaj & Seslendirme: Kadir Özübek Röportajı
Dublajcilar.Com Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Dublajcilar.Com Genel > Röportajlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş
Aman Tanrım/Bruce Almighty ... Christian Slater Burcu Güneştutar TAŞDİBİ Berna BAŞER Majestic (kanaltürk) Cesur Yürek Josh Hartnett Burcu BAŞARAN Serkan Altunorak Çok Özel Haber - The Shippi...

Kadir Özübek Röportajı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Blanx Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 866
  Alıntı Blanx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kadir Özübek Röportajı
    Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2008 Saat 20:45

Sevgili Üyelerimiz bundan böyle Dublajcilar.Com da her ay bir dublaj sanatçysy ile sizlerin sorulary do?rultusunda röportaj yapyyoruz.

Y?te ilk röportajymyz Miami vice da Barry Shabaka Henley i ,Telefon kulubesin de Forest Whitaker y, Sin city de Benicio Del Toro yu,

Hayatymyn ?arkysyn da John Goodman na ses veren; filmler de genelde karakter oyuncularyny meksikalylary-zencileri seslendiren Kadir ÖZÜBEK 'leyiz...

Kimdir Kadir Özübek?

1979 da Eski?ehir de do?dum. Türkiyenin ilk özel radyocularyndanym. radyo ses ve süper fm günlerinde yapty?ym ay y?y?y adly ?iir programyyla devam eden mesleki kariyerim 2002 yylynda hababam synyfy serileri ve dublaja sanatyna ba?lamamla profesyonelle?ti.

Dublaja ne zaman  ba?ladynyz?  bu mesle?i seviyormusunuz?

öncelikle tabiki çok seviyorum..sevmeden yapylabilecek bir i? de?il.  insanyn önce gönlünü vermesi gerekiyor bu mesle?e. o nedenle hala kriz  ya?ayan dublaj sektörüne ra?men  bu meslek bu kadar ba?aryly yapylyyor ülkemizde.

dublaja 2002 yylynda ba?ladym yani istanbul a geldi?im sene..

“Ne i? yapyyorsunuz?” Bu soruyla kar?yla?ty?ynyzda; çok az insanyn icra etti?i bir mesle?in mensubu olarak zorlanyyor musunuz?

Dublaj yapmak, dudak hareketlerine sesimi uydurmak bu soruya cevap vermekten daha kolay emin olun :) … “Seslendirme sanatçysy” my demeliyim, “dublajcy” my? (kahkahalar) Ne dersek diyelim, genelde kar?ymyzdaki insanyn yüzünden açyklama bekledi?ini görürüz. “Yani? O da ne demek?” manasyna gelen baky?lar takynyr muhatabymyz, bizden açyklama bekler… 6 yyldyr (?) beyaz perdedeki birçok karakteri seslendiriyorum, dertlerini Türk milletine anlatmalaryna yardymcy oluyorum.:)  Herhangi bir form doldurmak gerekti?inde, meslek hanesini doldurmak, yer darly?yndan sykynty olsa da, tany?ma esnasynda meslek faslynda konu?malar uzasa da mesle?imi çok seviyorum. Ben de mesle?im sayesinde, bir ömre sy?masy mümkün olmayan ba?ka hayatlary ya?ama, söyleyemeyeceklerimi seslendirme fyrsaty buluyorum…

Sizin sesinizi nerdeyse her film de duyuyoruz ..elbette birçok karakteri konu?uyorsunuz. konu?tu?unuz ba?rol karakterleri arasynda hangi actorler var ?

Ayy Yogi ve Freddy ba?ta olmak üzere Anthony Anderson,Benicio Del Toro,Forest Whitaker,

Gene Hackman, Jamye Foxx, John Goodman gibi actorler ...

Ylk fyrsaty sorsam… Bu mesle?e hangi “fyrsat”la ba?ladynyz? “Ayy Yogi”ye ses aranyyor diye bir ilan hiçbir gazetede yayynlanmady çünkü… Hangi fyrsat sizi genç ya?ta bu noktaya getirdi?

Radyoyla. Mahalle arsyndaki maçlarda, arkada?laryma kyyasla güçlü olan sesimle rakip takymyn sesini bastyrmak dy?ynda,  vaktimin önemli bir kysmyny, Eski?ehir’de TRT seyrederek ve dinleyerek geçirdim… Mesle?imizin büyüklerini dinleyerek, onlaryn seslerinden, vurgularyndan, seslerindeki dü?üncelerden ve duygulardan –farketmeden- etkilenmi? biri olarak, günün birinde kendimi yeni açylmy? bir radyonun kapysynda buldum. Özel radyoculuk tarihindeki ço?u “radyocu” gibi, radyo benim için televizyona geçmek adyna kullanylan bir kapy de?ildi. Geçen yyllar içerisinde radyolarda müzik ço?alynca, ben seslendirme dünyasynda mutlu olaca?ymy gördüm. Bu i?e ba?larken, Erol Günaydyn gibi büyük bir üstattan bayra?y devralaca?ymy, çocukluk kahramanlarymdan olan Ayy Yogi’yi seslendirece?imi nasyl hayal edebilirdim…

Ayy Yogi’yi  seslendiriyorsunuz … Ayny zamanda bir kâbusu; Freddy’nin Kabuslary’nyn bütün serisini siz seslendireceksiniz. Bu nasyl oldu?

Freddy eski olsa da, bu aslynda yeni bir proje… Biliyorsunuz, Freddy Krueger’i bugüne kadar farkly birçok usta isim seslendirdi ve Türk kamuoyunun sevmesini sa?lady. Sektörümüzün hak etti?i yere gelebilmesi için, öncelikle seslendirme sanatçylarynyn birbirlerinin hakkyny teslim etmesi lazym. Türkiye’de Freddy’yi Freddy yapan seslerin hakkyny inkar edemeyiz, etmemeliyiz de…

Dygyturk Gold Max kanaly için bütün seri ba?tan sona yeniden seslendiriliyor ve bu cast çaly?masynda Freddy karakteri için beni uygun görmü?ler Freddy Krueger’i bu seride ben seslendiriyorum. . Zor bir i?; çünkü syfyrdan ba?lamadym… Kulaklarda sesi olan bir karakteri seslendiriyorum. Her ayryntynyn hakkyny vermeye çaly?tym. Seyircilerin de meslekta?larymyn da bunu görece?ini dü?ünüyorum.

Walt Disney film fragmanlaryny seslendiriyorsunuz (Narnia günlükleri,Deja Vu, Uçu? plany, Karanlyk sular, Casanova , Herbie)

Türkiye de Fragman seslendirmesini gerçekten Amerikaly voice-over lar kadar etkileyeci yapyyorsunuz. Ülkemizde fragmanlary nasyl buluyorsunuz?

Te?ekkür ederim..tabii bu  Amerika da oturmu? bir sektör i?i gayet iyi ve özenli yapyyorlar sanki 1 dk lyk. fragman için bir film özeni gösteriyorlar. bizde çok aceleye gelmi? gibi oluyor yani sadece filmin yÜütanitimy yapilirken en can alici sahneler koyularak oldugundan daha farkly-iddaly oldugunu gostermeye çaly?yyorlar.

Hollywoodda  en be?endi?iniz Fragman sesleri kimler?

Don La Fontaine ve Bill Ratner . Hatta Bill Ratner ile ilginç bir hikayem var;

Amerika da ya?ayan bir dostum (Fikret Tüfekçi) Türkiye ye kesin dönü? yapyp bir production ?irketi açty (Compact production)  bir gece beyin fyrtynasy yapmak ve görü?emedi?imiz yyllarda neler yapty?ymyza dair sohbet etmek için biraraya geldik. kendisine dublajyn dy?ynda okudu?um reklamlary - seslendirdi?im Walt Disney Fragmanlarny izletiyordum. ve Walt Disneyin Amerika daki orjinal fragman sesi Bill Ratner'a olan hayranly?ymy anlatyyordum. evet sesi harika benim arkada?ym dedi. hy ? dedim! evet Bill Ratner la arkada? olduklaryny söyledi ve Bill iyi telefonla arayyp bak senin okudu?un fragmanlaryn üzerine Türkiye de bu adam ses okuyor dedi . sonra seslendirdiklerim den bazylaryny Bill ye yolladyk ne kadar Türkçe bilmesede ses rengimin çok farkly-etkileyici oldu?unu söyledi . bir de inanylmaz bir jest yapty. hayatymda beni etkileyen birkaç ?eyden biridir! bana kendi sesi ile tanytym yapmasy.  arzu edenler www. kadirozubek.com dan Bill Ratner in kendi sesi ile bana yapty?y jesti dinleyebilir.

En be?endi?iniz yabancy filmler?

The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) yÜüPulp Fiction (Ucuz Roman)  Scarface (Yraly Yüz) yÜü

En be?endi?iniz yerli yapymlar?

Muhsin bey,A?yr roman,Her?ey çok güzel olacak,Kaç para kaç...

En be?endi?iniz Tiyatro oyunu ve oyunculary?

Kö?k ( Özden Ayyyldyz ) Gayri resmi hürrem (?ebnem Köstem)

Dublaj dy?ynda projeleriniz var my?

Elbette yeni sezon için .Ylizyon sanatçycy Magic Necmi ile hazyrlyk yapty?ymyz Oyuncu koçlu?unu BEYAZ GEMY TYYATROSU sahibi dublaj ve tiyatro sanatçysy Aydo?an Temel'in üstlendi?i SESYME GEL adly tek ki?ilik sahne showum var.

Dublajcylar.com sitesi hakkyndaki dü?ünceniz nedir?

Aslyna bakarsanyyz i?imi yaparkan bu kadar takip edildi?imi bilmiyordum :)  nerdeyse bana ve mesle?ime dair her ayryntyyy  biliyorsunuz i?inize özen gösterdi?iniz ortada...

Hani her mesle?in ustalaryndan püf noktasy, meslek syrry ö?renilmeye çaly?ylyr ya… Sizin mesle?in de var mydyr bir syrry?

Sadece güzel bir sesle, diksiyon e?itimiyle izah edilemez sanyyorum. Ben sadece kendi syrrymdan bahsedebilirim… Klasik edebiyatyn ünlü ismi Sadi ?irazi’nin bir ?iirinden iki mysraya dublaj yapabilir miyim, müsaadenizle?  (gülerek) Çünkü bu ?iir sanki bizim meslek içindir: “Ynsany iki ?ey yykar: Konu?masy gerekirken susmak! Susmasy gerekirken konu?mak!” Bu uyary, gevezelik yapmady?ymyzda ve içimize atmady?ymyzda, yani do?ru yerde ve do?ru zamanda duygularymyza, dü?üncelerimize ses verdi?imizde, ba?ymyzyn a?rymayaca?yny vurguluyor ku?kusuz. Fakat dublajyn da syrry aynydyr, aslyna bakarsanyz: Konu?mamyz gereken yerde konu?arak, susmamyz gereken yerde susarak, gözlerdeki, yüzdeki, bedenin hareketindeki ifadeyi seslendirmektir bizim i?imiz…

Sesini ve yapty?y i?leri be?endi?imiz Kadir ÖZÜBEK 'i bu röportaj esnasynda dahada yakyndan tanymy? olduk. Samimiyeti ve enerjisi bizleri çok etkiledi. Ba?arylarynyn devamyny diliyorum.

Röportaj : Fatih ÇYLYNGYR ( Blanx )

( Sanatçy Hakkynda Daha ayryntyly Bilgiye Dikkat Linki gore bilmek icin GIRIS Yapin yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   adresinden ula?abilirsiniz. )

Düzenleyen Blanx - 09-Haziran-2008 Saat 06:28

Yukarı Dön
Blanx Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı Blanx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2008 Saat 04:31
Sevgili Kadir ÖZÜBEK' e tekrar tekrar te?ekkür ederiz.

Yukarı Dön
burcu_kolik Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 916
  Alıntı burcu_kolik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2008 Saat 12:14
cidden çok açyklayycy bir röportaj olmu? Blanx Kadir beye te?ekkür ediyoruz röportajlaryn devamyny diliyorum:)

Yukarı Dön
DragonFX Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
  Alıntı DragonFX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2008 Saat 15:47
harika bir röportaj olmu? ben bu kadar iyi tanymyyordum kadir özübek ho? ve güzel bir röportaj olmu? açykcasy çok tatly biri aslynda bence ilerleyen dönemlerde çok daha iyi yerlerde görece?imizden eminim.

Yukarı Dön
NortonMan Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
  Alıntı NortonMan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2008 Saat 17:32
çok merak etti?im bir sanatçyydy aslynda di?er forumlarda takip ediyorduk ama bu kadar geni? bir ?ekilde görmemi?tim bu röportajy gerçekle?tiren arkada?lara te?ekkür ederim ellerinize yüre?inize sa?lyk umarym devamy gelir hemde burada dublaj sanatçylary ile bizim aramyzda aracy olmanyza ve sorularyda bizim sormamyza izin vererek bir ayrycalyk yapmanyzyda çok çok tebrik ediyor ?apka çykaryyorum.

Düzenleyen NortonMan - 09-Haziran-2008 Saat 17:34

Yukarı Dön
kayba Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 486
  Alıntı kayba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2008 Saat 18:36
kadir özübek harika bir ses yane ses rengi ya?ly  sert ve çok cyzyrtyly ve süper oluyor bu ?ekilde içinde bulundu?u  i?leri hep ba?aryly röportaj süper saol blanx

?imdi sitedeki sesi dinledin Waaw çok ?anslyymy? kadir bey.

Düzenleyen kayba - 09-Haziran-2008 Saat 18:45

Yukarı Dön
Blanx Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı Blanx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2008 Saat 02:30
Kadir Özübekin Dublaj kayytlarynyn bir kysmyna

Dikkat Linki gore bilmek icin GIRIS Yapin yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

video sistemimizden izleyebilirsiniz.

Yukarı Dön
kayba Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 486
  Alıntı kayba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2008 Saat 15:02
Kadir Özübekin Fragman sesleri çok güzel süper i? çyakrtyyor zaten ilk duydu?umda demi?tim kesin fragmanda konu?maly diye  ancak ?unada söyliyebilirim Ayhan Kahya da Ynanylmaz yapyyor fragman seslerini.

Yukarı Dön
bykarizma Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
  Alıntı bykarizma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2008 Saat 23:02
kadir özübek sesini herkes tanyr ama kendini pek bilenimiz yoktu dilinize yüre?inize sa?lyk resimde eklemeniz çok iyi olmu? bana kalyrsa onun sesinin üstüne ses tanymyyorum adam herkese yaky?tyryp her?ekle sokuyor tek kelimeyle tebrikler ve ba?arylar diliyorum...çaly?malaryny takp etmeye devam edice?imizide burdan belirtiyorum.....

Yukarı Dön
BySempatiqK Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı BySempatiqK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2008 Saat 04:25
selamlar kadir için yazylan ilgiler haryka ben kadiri Sanaldan tanydym ve gerçekten adam gibi adam ve duru?u olsun sesi olsun  harbi  mükemmel bir insan ve böyle bir insany türkiye kazanmasy mükemmel iyiki varsyn kadir  özübek

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör